2023. jún 11.

MESTERDETEKTÍV – ÁRNYÉK A KERTBEN, ÉKSZEREK A ZSEBBEN

írta: Pistike
MESTERDETEKTÍV – ÁRNYÉK A KERTBEN, ÉKSZEREK A ZSEBBEN

john_h_davenport_06.jpgJohn H. Davenport, egy tapasztalt és híres angol magánnyomozó, épp egy új ügyön dolgozott. Bristol egyik gazdag üzletembere, Richard Wellington, felkérte őt, hogy derítse ki, ki lopta el a családi ékszereiket. A lopás egyik éjszaka történt, amikor a Wellington család egy jótékonysági bálon volt.

 

Furcsa árnyék a kertben

 

John azonnal elkezdte a nyomozást a Wellington házban. Megkérdezte a személyzetet, és átvizsgálta a biztonsági felvételeket. Az egyik kamera felvételén észrevett valami furcsát: egy árnyékot, amely a kertben suhant el. John úgy döntött, hogy alaposabban megvizsgálja a kertet, és megtalálta a falon egy kis nyomot, amely arra utalt, hogy valaki átmászott rajta.

John további nyomokat keresett, és hamarosan rájött, hogy a tolvaj először a házba hatolt be, majd az ékszerdobozba tett egy másolatot, hogy aztán később visszatérjen az eredeti ékszerekért. A nyomozó összeállította a képet: a tolvaj valószínűleg ismerte a Wellington családot, és tudta, mikor lesznek távol otthonról.

 

Clarissa rég nem látott testvére

 

A következő lépésben John megkérdezte Richard Wellington feleségét, Clarissát. Meglepődött, amikor megtudta, hogy Clarissa rég nem látott testvére, Thomas, néhány nappal a tolvajlás előtt érkezett váratlanul látogatóba. Thomas hosszú ideje nem tartotta a kapcsolatot a családdal, és senki sem tudta, miért jött vissza hirtelen.

John úgy döntött, hogy beszél Thomas-szal. Megtalálta őt egy helyi kocsmában, ahol azonnal feltűnt neki a Thomas által viselt márkás ruhák. Az egykori csavargó most drága ruhákban és ékszerekben pompázott. John megkérdezte tőle, honnan szerezte a pénzt az új életstílusához.

 

Szerencsés fogadás

 

Thomas idegesen mosolygott és azt mondta: "A tippmixnek köszönhetem." John nem hitte el ezt a magyarázatot, ezért úgy döntött, hogy követi Thomast, hogy megtudja az igazságot. Nyomában lesz éjjel-nappal.

Az éjszaka közepén John követte Thomast egy elhagyatott raktárba. Ahogy belopakodott az épületbe, meglepődve látta, hogy Thomas ott volt egy ismeretlen férfival. Az asztalon a Wellington család ékszerei heverték.

 

Adósságba keveredett

 

John leleplezte Thomast és társát, akik elismerték, hogy ellopták az ékszereket. Kiderült, hogy Thomas adósságba keveredett és sürgősen pénzre volt szüksége. A másik férfi pedig egy ékszerkereskedő volt, aki segített neki az ékszerek eladásában.

John visszaszerezte az ékszereket és átadta őket Richard Wellingtonnak. Thomast letartóztatták, a Wellington család hálás volt John segítségéért, és szó nélkül kifizették a megbízási díjat.

Szólj hozzá

krimi üzletember lopás ékszer tolvaj betörő magánnyomozó betőrés ékszerek biztonsági kamera mesterdetektív Bristol John H. Davenport mini krimi