2023. jún 11.

MESTERDETEKTÍV – A BELSŐ MUNKATÁRS

írta: Pistike
MESTERDETEKTÍV – A BELSŐ MUNKATÁRS

john_h_davenport_07.jpgJohn H. Davenport magánnyomozó egy esős őszi napon ült az irodájában, a város szívében. A kopott bőrfotelben hatra dőlve, gondolatai egy új ügyre terelődtek, amelyről nemrég értesült. Egy gazdag üzletember, Richard Belmont, felbérelte őt, hogy derítse ki, ki lopja el titokban a cégének titkos, belső információit. A vállalat egyre növekvő veszteségekkel küzdött, és Belmont úgy gondolta, hogy ezért egy alkalmazottjuk lehet a felelős.

 

Személyes találkozók

 

Az első lépésben John megkérte Belmontot, hogy adjon neki teljes hozzáférést a cég belső kommunikációjához és dokumentumaihoz. A nyomozó több napot töltött az irodában, átkutatva a papírokat és az e-maileket, de semmi gyanúsat nem talált. Ekkor úgy döntött, hogy személyesen találkozik a vállalat kulcsfontosságú alkalmazottaival, hogy jobban megismerje őket és esetleg felfedezze a rejtélyes árulót.

 Az első interjú során John megismerkedett Sarah-val, a cég HR vezetőjével. Sarah fiatal és ambiciózus nő volt, aki csaknem egy évtizede dolgozott a vállalatnál. A beszélgetés során kiderült, hogy Sarah-nak volt néhány konfliktusa más alkalmazottakkal, de semmi komolyabb problémája nem volt.

 

Sarah-t holtan találták az irodájában

 

A következő interjú alanya Peter volt, a vállalat informatikai igazgatója. Peter középkorú férfi volt, aki hosszú ideje dolgozott a cégnél és nagyra becsülte Belmontot. Meglepő módon Peter elismerte, hogy észrevett néhány szokatlan tevékenységet a cég hálózatán, de nem tudta megállapítani annak forrását.

 John folytatta az interjúkat és találkozott még több alkalmazottal, de továbbra sem talált bizonyítékot az árulásra. Egy napon azonban egy váratlan fordulat történt: Sarah-t holtan találták az irodájában. A rendőrség gyorsan kivonult a helyszínre, és John is ott volt, hogy segítsen a nyomozásban.

 

Újra elolvasta az összes e-mailt

 

Az elsődleges vizsgálatok során kiderült, hogy Sarah-t mérgezték meg. John azonnal összekapcsolta ezt az esetet az információlopással és úgy döntött, hogy még mélyebbre ás a cég belső ügyeiben. A nyomozó újra elolvasta az összes e-mailt és dokumentumot, és végül rábukkant egy titkosított üzenetsorozatra, amelyet Peter küldött egy ismeretlen címzettnek.

John szakértői segítséget kért a titkosítás feltöréséhez, és hamarosan megdöbbentő felfedezést tett: Peter évek óta eladta a cég titkait egy rivális vállalatnak. A nyomozó rájött, hogy Sarah is gyanakodott Peterre és közelebb került az igazsághoz - ezért kellett meghalnia.

 

Az igazság érvényesült

 

John összeszedte a bizonyítékokat és átadta őket Belmontnak és a rendőrségnek. A rendőrség letartóztatta Petert, aki végül beismerte bűnösségét mind az információlopásban, mind Sarah meggyilkolásában. A vállalat sikerült megszabadulni az árulótól, és John elégedetten zárta le a nyomozást, tudván, hogy az igazság érvényesült.

Szólj hozzá